NIEUWS   5 oktober 2020
VONK [CONCERTPROJECT2021]

De Koninklijke Harmonie KUNST ADELT van Zele-Heikant stelt voor: VONK, vrijdag 5 & zaterdag 6 november in de 'eigen' KUNST ADELT ARENA. De voorbije jaren bouwde KUNST ADELT een stevige reputatie op in de realisatie van grootse muzikale projecten. De nieuwe productie VONK komt er - een jaar na datum - naar aanleiding van het 150-jarig bestaan van het harmonieorkest.


#150JAARJONG

Ontstaan als alternatief voor de traditionele ceciliaconcerten organiseerde KUNST ADELT achtereenvolgens ‘BrittaniA’ (2004), ‘COAST2COAST’ (2005), ‘Ticket 2 Ride’ (2007), ‘De Grootste Belg’ (2010), ‘Dance 2 the Rhythm’ (2012), ‘Back 2 the Future’ (2014), ‘Vive la France’ (2016) en ‘Karibuni Afrika’ (2018).

 KUNST ADELT bereikte met deze concertprojecten telkens tussen de 800 en de 1800 enthousiaste toeschouwers, afhankelijk van de beschikbare locatie).

 

De succesfactoren: een gevarieerd programma met een originele rode draad en de unieke samenwerking met een brede waaier aan solisten met onder meer: Philippe ROBRECHT, FIE, Jo LEMAIRE, Barbara DEX, Jelle CLEYMANS, Patrick RIGUELLE, Manu MELLAERTS, Elisabeth HERMAN, Jean-Bosco Safari,…

 

2020 moest de klap op de vuurpijl worden met een nieuw groots muzikaal spektakel naar aanleiding van het 150-jarig jubileum. Helaas gooide de coronapandemie roet in het eten. 

Sinds 1 september staat het licht opnieuw op groen voor indoor events en concerten. En dus wil KUNST ADELT in het najaar van 2021 alsnog verrassen met een fantastische concertbeleving. Een enthousiast organisatieteam is volop aan de slag om van de voormalige sporthal VHVD een indrukwekkende ‘KUNST ADELT Arena’ te maken.


CAN'T START THE FIRE WITHOUT A SPARK

1870: in Zele-Heikant sticht de smid Louis Wauters de ‘fanfare KUNST ADELT’. Naast de oprichter is hij ook de eerste voorzitter en dirigent. Het orkest repeteert in de beginjaren ook in de smidse. Dit concertproject wil een vurige knipoog zijn naar de roots en de ontstaansgeschiedenis van de Koninklijke Harmonie KUNST ADELT van Zele-Heikant. Een enkele vonk, meer was er niet nodig toen in 1870. Het resulteert vandaag in een gepassioneerd muzikaal verhaal. Een verhaal over de vonken in het orkest en de wijze waarop ze overslaan naar het publiek. Maak het mee! Can’t start a fire without a spark.


LOCATIE: KUNST ADELT ARENA - LANGE AKKER, ZELE 

Reeds lange tijd had de Koninklijke Harmonie KUNST ADELT de toezegging van de gemeente Zele om in de voormalige sporthal VHVD haar jubileumproject te kunnen onderbrengen. Corona besliste er echter anders over. Maar… de site heeft intussen nog geen plaats geruimd voor het geplande inbreidingsgebied en dus blaast KUNST ADELT er nog een laatste maal nieuw leven in.

De ruime sportaccommodatie ondergaat voor de gelegenheid een metamorfose en wordt omgebouwd tot een heuse KUNST ADELT ‘Arena’. Door de atypische concertopstelling zal het publiek als het ware ‘in’ het orkest worden gezogen, goed voor een bijzondere concertervaring.

Naast de concertarena is er ruimte voor een ruime bar en VIP-ontvangstruimte die voor de gelegenheid sfeervol worden aangekleed.


ZORGEN VOOR VONKEN...


KONINKLIJKE HARMONIE KUNST ADELT ZELE-HEIKANT

Een flink uit de kluiten gewassen harmonieorkest met de gezegende leeftijd van 150 lentes. Of was het nu toch 151?  


UDO

Muzikale duizendpoot met krachtige stem, en uitgebreid repertoire.
Altijd in voor een feestje! 

ELISABETH HERMAN

Voor de derde maal te gast bij KUNST ADELT, nog altijd met evenveel goesting. De garantie voor muzikaal vuurwerk.

ELENA PEETERS  verhalen

Elena vertelt. Over de eerste vonk in de smidse; en over de vele die nadien nog volgden.

Vrolijke verschijning, met warme stem. En lippen om aan te blijven hangen.SVEN YSEWYN  dirigent

Jong en gedreven. Weet wat hij wil en weet het nog over te brengen ook. Intussen bijna 7 jaar aan het muzikale roer van KUNST ADELT.  

AVONDJE UIT

VONK is zoveel meer dan een concertavond... Het wordt een stevig uit de kluiten gewassen verjaardagsfeestje, met dito afgterparty. Vonken!
Dankzij het unieke VIP-arrangement kan je jezelf trakteren op een heerlijke avond uit.


TICKETS

Concertticket: 24 EUR  |  VONK VIP-arrangement: 40 EUR

Bestel vandaag nog je tickets online of reserveer telefonisch op 0494 70 76 79.

Bijzondere vragen of wensen: tickets@kunstadelt-zele.be.

 

COVID SAFE: Toegang enkel in combinatie met een covid safe ticket. Op die manier garanderen we een avond zorgeloos genieten.