DIRIGENT   Sven YSEWYN

Sven Ysewyn startte zijn muzikale loopbaan aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Lokeren. Hij volgde er trompet bij o.a. Lieven De Coster, Katrien Vintioen en Bart Van Der Strieckt.  In 2011 nam hij deel aan de Dexia Classics en ‘Le Premier Grand Concours Internationales de Rencontres des Cuivres de l’IMEP’, waar hij telkens laureaat werd.

 

Sven stond in mei 2013 mee aan de wieg van het koperensemble O’Brass. Dit ensemble bouwde de voorbije jaren een mooi palmares op in binnen- en buitenland.

 

In 2017 behaalde hij het diploma van Master in de muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Hij studeerde er bij Steven Devolder, trompettist verbonden aan de Muntschouwburg.

Bijkomende opleidingen volgde Sven aan het conservatorium van Saint-Maur-des-Fossés (F) bij Marc Geujon, ‘trompette Super-Soliste’ in l’Orchestre de l’Opéra National de Paris en bij Hans Alting (NL), trompettist bij het Concertgebouworkest Amsterdam.


Sven was als freelancetrompettist reeds actief in het orkest van de

Koninklijke Muntschouwburg, CASCO Phil, Opera Ballet Vlaanderen, The Golden Symphonic Orchestra (Helmut Lotti), The Groslot Gala Orchestra, Frascati Symphonic en Belgian Brass.


Momenteel is hij als leraar koper en instrumentaal ensemble verbonden aan de Kunstacademie van Beveren en als leraar trompet aan de academies van Ekeren, Berchem en Hamme.

 

Naast spelend musicus nam Sven ook al snel het dirigeerstokje ter hand. Hij volgde de dirigentenopleiding in Academie de Kunstbrug te Gent, bij Bart Picqueur. Sinds 2012 is hij dirigent van de jeugdharmonie Kunst & Vreugd Beveren. Eind 2014 werd hij dirigent van de Koninklijke Harmonie KUNST ADELT, Zele-Heikant.

 

In maart 2015 loodste hij de harmonie naar bevestiging in uitmuntendheid tijdens de provinciale muziektornooien. In november 2017 behaalt KUNST ADELT onder zijn leiding zilver (90,3%) tijdens de Open VLAMO Kampioen-schappen te Leuven.

 

Vandaag studeert Sven windband-conducting aan het conservatorium van Maastricht in de klas van Jan Cober.

HISTORIEK

VOORMALIGE DIRIGENTEN

Herman DE LEENHEER

1929 - 1934


De SAEDELEER
 ? - 1929


Raymond DE BRAUWERLouis WAUTERS

1870