NIEUWS   3 mei 2021
MEIAVOND WANDELING

De laatste week van april… Wat als... we #sharethehope nu eens in de praktijk brengen? Niet foeteren op wat (nog) allemaal niet kan, maar creatief inspelen op wat wel (al) mag.


UIT DE KLAK

En dus deden we enkele telefoontjes naar 'mensen die al eens uit de klak spelen’ met de vraag of ze geen zin hadden om even te gaan wandelen; mét instrument. Het was tenslotte meiavond; een uniek Zeels gebruik met lange traditie. Maar voor het tweede jaar op rij gooit corona roet in het eten. Al mocht je wel met 10 mensen ‘wandelen’.


WITTE PENS

En dus speelden we op meiavond; zonder aankondiging, zonder reclame, zonder aanbellen, spontaan en uit de pols. Op veilige afstand, volgens de regels.

Een streepje muziek, zo maar... als teken van hoop dat straks alles goed komt.


De reacties waren hartverwarmend. Voortuintjes werden bevolkt door buurtbewoners die genoten van onze vrolijke klanken. Mensen waren 'gewoon blij' dat er nog eens iets te beleven viel, dat er reden was om nog eens buiten te komen en een praatje te slaan. En ook voor de muzikanten werd het op die manier een bijzonder fijne avond, met ook daar de kans om eens wat bij te praten met vrienden die men lange tijd niet meer gezien had.


Kortom, een bezijnder geslaagd initiatief dat smaakte naar meer, net als de witte pens uit het vuistje na afloop.


#sharethemusic

#sharethehope