NIEUWS   25 mei 2021 
ONTBIJTMANDENACTIE 2021 

Corona betekent - uiteraard - niet alleen een flinke streep door de muzikale plannen, maar plaats ons harmonieorkest ook voor een financiële uitdaging. Hoe financier je de werking wanneer je simpelweg niets mag organiseren? 


UITGESTELDE ONTBIJTMANDENACTIE

De jaarlijkse ontbijtmandenactie is voor KUNST ADELT telkens een belangrijke financiële opsteker. Met dank aan de vele hongerigen die zich op die bewuste zondag in februari al het lekkers laten welgevallen.

Niet zo in 2021, waar op dat ogenblik dergelijke verkoopacties nog lang niet zijn toegelaten. 


Gelukkig is de praktische organisatie van deze fundraiser iets wat de organisatiekern inmiddels écht in de vingers heeft. Wachten dus op versoepeling van de coronaveiligheidsmaatregelen om vervolgens snel een uitgestelde ontbijtactie uit te rollen.


En zo gebeurde... 30 mei - DDay!

 

ONVERHOOPT SUCCES

Uiteindelijk blijft het spannend afwachten of je een dergelijke actie vlot kan uitrollen op een moment dat er omwille van corona nog geen sprake is van repetities. Dynamiek en drive in een groep brengen via online meetings en digitale briefings... niet evident.


Maar dat is buiten de harde kern van KUNST ADELT gerekend. En wat dan gezegd van de vele honderden sympathisanten. Maandag 24 mei worden de inschrijvingen afgesloten met een absoluut topresultaat. Alle records gebroken; voor het vijfde jaar op rij! Maar liefst 1.143 mensen genieten op zondag 30 mei van een overheerlijk ontbijt. Met veel liefde bereid en geleverd, geheel volgens de geldende coronamaatregelen.


Ook dat laatste is geen sinecure; maar gelukkig hebben we een aantal logistieke experten in eigen rangen. Bijzondere dank aan eenieder die zijn of haar steentje bijdroeg. Dikke merci voor de steun!